- نقد و بررسی
- نظرات کاربران
ارتفاع : 5 الی 10 سانتی متر
سن : 3 ماه
مشاوره با جناب آقای مهندس سعید تاجیک
اولین و تنها تولید کننده نهال کشت بافتی پالونیا در ایران
شماره تماس : 09127400042
عرضه بهترین نهال پالونیا کشت بافتی با ضمانت و کیفیت مناسب ، عرضه به سراسر کشور
برای برخورداری از تخفیف بیشتر در خریدهای بالاتر از تیراژ 5000 عدد و دریافت پیش فاکتور براس سفارش های بالاتر از 100 عدد ،با شماره 09909022095 تماس حاصل نمائید .
هزینه بارگیری برعهده فروشنده و هزینه ارسال بار به مقصد ، برعهده خریدار است .
نشا و نهال پالونیا قابل ارسال با پست نیستند و فقط با اتوبوس ، به شهر مقصد شما ارسال خواهند شد
مقدمه:
چوب در گذشته یکی از مهمترین مصالح ساخت خانه های گلی بود و از چوب ان برای پایه و ستون خانه و از شاخ و برگ ان برای سقف سازی زیر گل و لای پشت بام استفاده می شد. در گذشته از چوب برای ساخت وسایل شکار،تامین سوخت،حصارکشی دورخانه های روستایی،ساخت وسایل جنگی و ساخت نمادهای معماری در بناها و ... استفاده می شده است.
در موزه علوم طبیعی لندن اثاری وجود دارد که بشر ده هزار سال قبل با چوب برای شکار نیزه درست کرده است و در اروپای شمالی نیز ساخت قایق چوبی به پنج هزار سال قبل باز می گردد.
در ایران باستان هم کار با چوب به پنج رشته نجاری نازککاری،منبتکاری،معرقکاری، خاتمکاری تقسیم می شده که هر کدام زیبایی ویژه خود را دارد. یکی از کاربردهای چوب در معماری ایرانی ، ساخت ارسی می باشد. ارسی گونه ای پنجره چوبی و شبکه دار کشویی را می گویند که با بالا رفتن و پایین رفتن باز و بسته می شود و ارسی ها از جنس چوب های فشرده و پر دوام ساخته می شد.
با گذشت زمان و رشد صنایع نیاز به چوب روز به روز گسترش یافت و قطع بی رویه درختان مشکلات عدیده ای را برای بشر به وجود اورد. در این میان یکی از راه های تامین چوب، زراعت چوب و کاشت درختان سریع الرشد می باشد.زراعت چوب به معنای کشت گونههای تند رشد درختی است که با اهدف اقتصادی چون استفاده بهینه از منابع آب و خاک، صرفه جویی ارزی با هدف جلوگیری از واردات چوب، کاستن فشار برعرصههای طبیعی جنگلی، ایجاد اشتغال، کمک به حفاظت و صیانت پایدار از منابع جنگلهای کشور و تامین نیاز صنایع پایین دستی چوب توسط زارعین کشت میشود.
اهمیت زراعت چوب برای کشور ایران:
در افق سال ۱۴۰۴ در سال حدود ۱۳میلیون مترمکعب چوب در کشور مصرف می شود باتوجه به این موضوع روشن است که بدلیل ملاحظات جهانی در صادرات چوب در آینده صرفا بخشی از این میزان مصرف چوب را میتوان از کشورهای صادرکننده دریافت کرد، با این توصیف اهمیت استراتژیک فعالیت زراعت و کاشت گونههای سریع الرشد درختی جهت تولید انواع چوب به خوبی محرز است. حال آنکه در حال حاضر ۲۲۰ هزار هکتار زراعت چوب در حال انجام است، در برنامه ششم این مقدار باید به ۳۰۰ هزار هکتار برسد. در نتیجه اگر به بحث زراعت چوب توجه کافی نشود در آینده با کمبود مواد سلولزی مواجه خواهیم شد و از این رو جهت حفظ اکوسیستم مناطق مختلف کشور نیازمند توسعه درختکاری هستیم.
درخت پالونیا:
پالونیا درختی خزان پذیر می باشد و گل های خوشبو و زیبا به رنگ سفید مایل ارغوان روشن دارد.
گل های این درخت گرده زا و شهد زاست و گل های این درخت زنبور عسل را نیز جلب می کند.
گل پالونیا دارای 4 پرچم می باشد که طول ان بین 2 تا 2.5 سانتی متر است.
میوه به شکل یک کپسول تخم مرغی می باشد که طول ان 5 سانتی متر و ضخیم می باشد.
برگ های این درخت دارای 5 لوب می باشد.
برگ های پالونیا گسترده و بیضی شکل هستند و مقدار بالایی نیتروژن دارند. انها تا 40 سانتی متر طول دارند.
در کشت تلفیقی این گیاه با گیاهان زراعی، هنگامی که برگ های این درخت می ریزد خاک را با مواد مغذی فراهم می کند و به گیاهان زراعی کمک می کند رشد بهتری داشته باشند.
کاربرد اصلی این درخت در زراعت چوب می باشد و به واسطه رنگ گل زیبا و پوشش تاج گسترده در فضاهای سبز شهری کاربرد فراوانی دارد.
این درخت بومی مرکز و غرب چین می باشد.
عمر زیستی این درخت به حدود 300 سال می رسد.
شرایط مورد نیاز برای کشت:
در هر کجای ایران با دمای منفی پانزده تا مثبت چهل و پنج با ای سی اب و خاک کمتر از 4 میلی موس
در خاک های رس خالص و ماندابی قابلیت کشت ندارد.
در جاهایی که سطح اب های زیر زمینی کمتر از 2.5 متر است قابلیت کشت وجود ندارد.
نکات قابل توجه در کشت این درخت:
بایداز کاشت این نوع درخت در کنار دیوار ومعابر خودداری شود.
خودداری از کاشت درخت پالونیا در نزدیکی لولههای آب لازم است.
سال اول کاشت، درخت باید در زمانهای معین آبیاری شود.
پوست درخت پالونیا در اثر مکانیکی اسیب می بیند بنابراین در هنگام استفاده از تجهیزات اطراف درخت باید مراقب باشید.
چرا باید درخت پالونیا کاشت؟
از ویژگیهای درخت پالونیا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مقاومت به کمآبی
مقاومت به خاکهای آهکی و گچی
مقاومت به خاکهای با زهکش بد
مقاومت به دود و هوای مناطق صنعتی
رشد بسیار بالای درخت پالونیا
چوب دهی بین 0.7 تا 1 متر مکعب چوب در 5 تا 6 سال
ریسک سرمایه گذاری پایین در کاشت درخت پالونیا
در مقایسه با درختان میوه ، همچون گرمازدگی ،سرما زدگی،آفات و هزینه های کارگری
درآمد زایی بسیار بالا درخت پالونیا
درخت بسیار زیبا
با سه ماه گلدهی در سال و استحصال عسل بسیار مرغوب
چوب بسیار با کیفیت درخت پالونیا
دلایل مخالفت با کشت پالونیا از زبان مهندس نوروز علی حسن عباسی (پدر معنوی درخت پالونیا در ایران)
ایران با کمبود 80% درصد چوب برای مصارف داخلی صنایع ، کارگاه ها روبرو است و از اول سال گذشته هرگونه بهره برداری از جنگل نیز ممنوع اعلام شده است و تعداد زیادی از کارخانجات و کارگاه ها تعطیل یا با حداقل ظرفیت خود کار می کند و زراعت چوب در کشور علیرغم بیش از نیم قرن فعالیت خود نتوانسته است نیاز چوبی کشور را تامین نماید.
خارج از عرصه های ملی جنگل ها و مراتع ، میلیون ها هکتار از کشتزار ها و باغ ها در سراسر کشور به صورت تک کشتی به زراعت یک نوع محصول زراعی انهم در نیمه اول سال مشغولند و درامد ناچیز انها تکافوی نیاز زارعین را نمی دهد لذا به شهر های نزدیک مهاجرت و به شغل های غیر مولد و کاذب به بهانه کسب درامد بیشتر و امرار معاش مشغول می شوند.
بدیهی است 80 % کمبود چوب از طریق واردات با ارز دولتی و سوبسید انجام می گیرد و ضمن خروج حجم زیادی ارز از کشور، دامن زدن به کاهش تولید و رونق اقتصادی،بیکاری و تورم، سود کلانی به صندوق وارد کنندگان چوب و کاغذ سرازیر می گردد لذا واردکنندگان چوب از این تجارت پر سود دست بر نخواهند برداشت و تا جایی که ممکن است روند توسعه و تامین مواد اولیه در داخل کشور را مخل کرده و با صادرات مواد داخلی به صورت خام و وارد کردن چوب و فراورده ها و مصنوعات چوبی حتی هیزم، چوب بستنی،خلال دندان، سبخ کباب و غیره ضربه کاری بر پیکر تولید و توسعه داخلی می زنند.
پالونیا پدیده شگفت انگیز قرن معاصر است که در اکثر کشور های جهان جایگزین چوب و جنگل گردیده است و در دوره زمانی محدود،چوب با کیفیت قابل استفاده در انواع صنایع تولید می کند و می تواند به عنوان درختان خیلی تند رشد، سازگار با شرایط مختلف اقلیمی، نیاز ابی کمتر، تولید چندین محصول فرعی چون سوخت،علوفه،دارو،شهد وعسل و دها مصارف دیگر بویژه کاربرد ان در نظام هم کشتی (کشت تلفیقی) با محصولات زراعی، گوی سبقت را از سایر گونه های تند رشد نظیر صنوبر و اکالیپتوس و غیره ببرد.
شوربختانه تولیدکنندگان و تجار صنوبر و وارد کنندگان چوب و کاغذ ، زراعت پالونیا را رقیب و دشمن کار خود می دانند و به هر طریق ممکن با توسل به جایگاه علمی برخی از افراد جامعه با فرافکنی،شایعه سازی،دلایل غیر علمی و غیر مستند، میخواهند ابتدا رقیب را بد نام و سپس از صحنه خارج کنند.
پالونیا گونه فورتونی با نزدیک به چهار دهه تحقیق و بررسی در داخل کشور بومی شده است و درحال حاضر دوره تجاری سازی خود را در سراسر کشور با موفقیت می گذراند و درختانی با قدمت 20 ساله با قطر بیش از 100 سانتی متر در جای جای این سرزمین دیده می شود.
چوب پالونیا:
چوب پالونیا راست تار، نرم، روشن صاف است که بسیارسبک بوده و در هوای آزاد خشک میشود. این چوب خاصیت ضد آتش گرفتن دارد به همین دلیل با سوزاندن در کوره و تهیه ذغال, ذغالی بسیار با دوام تولید میکند.
موارد استفاده چوب پالونیا:
ساخت کابینت
ساخت قاب در وپنجره
صنعت مبلمان
صنعت کالای خواب( در ساخت تخت های چوبی و کف تخت و...)
ساخت قایق های بادبانی
ساخت کندو عسل
پانل ها و پارتیشن بندی
در ساخت لوازم و تجهیزات صنعت کشتیرانی
ساخت قفسه های بایگانی و درب های چوبی
ساخت پالت ها و جعبه ها
ساخت انواع جعبه ( مانند جعبه جواهرات و...)
بسته بندی زیست تخریب پذیر
در صنایع دستی که در ساخت انها از چوب استفاده می شود.
ساخت تابلوهای تبلیغاتی
ساخت آلات موسیقی
از تاج و شاخه های فرعی درخت برای تولید مداد و دسته قلم و...
کاربرد در صنایع زغال سنگ
کاربرد به عنوان چیپس چوب
مجوز کشت پالونیا گونه فورتونی